Каші вважаються обов'язковою складовою здорового раціону. Однак не вся крупа однаково корисна для організму, а деякі види взагалі можуть шкодити. Дієтологи назвали кашу, від якої краще відмовитися.
Є три види каш, які вважаються шкідливими – вони мають низьку харчову цінність.
Кукурудзяна каша
Причина у високому глікемічному індексі цієї крупи – 80%. Регулярне вживання такої каші може призвести до проблем з вагою та розвитку цукрового діабету. Високий рівень цукру у каші погіршує роботу підшлункової залози, це алергенний продукт. Такий сніданок призводить до посилення перистальтики кишківника, тому від нього може розболітися шлунок.
Манна каша
Ця крупа виготовляється із пшениці і на 70% складається з крохмалю. Якщо є їсти щодня, організм посилено вироблятиме інсулін, що може призвести до розвитку цукрового діабету. Манка сприяє швидкому набору ваги і її не можна часто вживати.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Вівсянка
Вівсяну крупу рекомендують при захворюваннях шлунково-кишкового тракту, отруєннях і взагалі всім, що стежить за правильним харчуванням. Однак сприятливий вплив на організм має саме вівсянка із цільного зерна, яку потрібно варити, а не каша швидкого приготування, яку просто заливають окропом. У такій страві зазвичай містяться цукор і ароматизатори, в ній немає ніякої користі. Її часте вживання сприяє розвитку серцево-судинних захворювань, діабету та ожиріння.
Якісна вівсянка – це джерело повільних вуглеводів, вітамінів, мікроелементів, білків та жирів. Її амінокислотний склад наближений до складу м'язового білка.
Раніше повідомлялося про найшкідливіший чай – є три види напою, який потрібно вживати з обережністю.