Today.ua

Названо найшкідливіший чай для чоловіків, який забирає у них сили

Чай - один із найпопулярніших напоїв, однак у деяких до нього є протипоказання. Все залежить від сорту чаю та того, хто його вживає. Зокрема, чоловікам потрібно бути обережними із м'ятним чаєм. Не дарма цю траву називають "жіночою".

У м'яті є велика кількість фітоестрогенів. Якщо чоловік регулярно вживає м'яту або додає її в чай, він ризикує знизити вироблення тестостерону і зменшити лібідо.

Психотерапевт Євген Кульгавчук пояснює, що м'ята не лише заспокоює нервову систему, а й статеву. Тому чоловікам, які живуть активним статевим життям, захоплюватися м'ятою та додавати її до напоїв не варто. Всім решті теж краще пити інші чаї, а м'яту зрідка.

Який трав'яний чай корисно пити чоловікам

Найбільш корисними травами для чоловіків вважаються конюшина, глід, корінь лепехи, кропива і женьшень. Чоловічою травою вважається Іван-чай. Він стабілізує рівень гормонів в організмі чоловіка, збільшує потенцію та нормалізує ерективну діяльність.

Щоб приготувати чай, візьміть 1 чайну ложку сушеного листя і залийте їх 100 мл води. Ідеальна температура заварювання 90-95 градусів. Дайте настоятися напою 8-10 хвилин, а потім додайте ще води.

Раніше повідомлялося, який чай треба пити з обережністю, незважаючи на його популярність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ