Today.ua

Названо п'ять видів м'яса, які не рекомендується купувати у супермаркетах

Попри те, що зараз ритейлери набагато відповідальніше ставляться до зберігання м'ясних продуктів, все ж таки деякі з них краще не купувати у великих торгових мережах. Світові фахівці м'ясного виробництва дали з цього приводу кілька рекомендацій.

Витримана яловичина

Цей продукт особливо цінують любителі стейків. Таке м'ясо має набагато більш насичений смак, проте домогтися правильної підготовки витриманої яловичини не так просто. Супермаркети не мають спеціальних відділів, які б займалися правильним "старінням" м'яса. Купуючи такий продукт у спеціалізованому магазині, ви отримаєте набагато кращу якість і згодом зможете насолодитися правильним стейком.

Яловичий та пташиний фарш

"Ви можете знати, що вони туди поклали?" Всім відоме питання булгаковського персонажа найбільше підходить до такого продукту як фарш. При масовому промисловому виробництві в нього перемелюють далеко не найкращі відруби, тоді як спеціалізовані м'ясні лавки роблять фарш зі свіжого та якісного м'яса, закупленого у невеликих виробництв. Ймовірно, він буде дорожчим, але в плані смаку та якості набагато перевершить фарш із супермаркету.

Паштет, террин та субпродукти

Найкращі європейські м'ясники ніколи не куплять террин чи паштет у продуктовому магазині. Вони добре знають складність цього продукту. Необхідний великий досвід та спеціальне обладнання. Також у супермаркетах краще не брати субпродукти на кшталт курячих сердець, свинячих нирок або індичих шлунків. Такі продукти часто переміщують із прилавка в морозильник та назад. Купуючи субпродукти в невеликій м'ясній лавці, ви відчуєте, наскільки вони свіжіші та смачніші.

М'ясні відруби на кістці

Це дуже популярний вид м'яса для приготування бульйону або запікання. Але у супермаркеті його краще не брати. Фахівці зазначають, що м'ясо на кістці псується набагато швидше. Великі торгові мережі часто не можуть досягти ідеальної температури на прилавку, і таке м'ясо набуває слизової структури та неприємного запаху. М'ясо на кістці слід брати там, де його щодня замінюють на свіже, тоді вам не загрожуватиме ні отруєння, ні розчарування його смаком.

Свіжа риба та морепродукти

Так, ці продукти не належати до м'яса безпосередньо, але вимоги щодо їх правильного зберігання ще жорсткіші. Тому фахівці м'ясної справи рекомендують купувати рибу та морепродукти лише у безпосередній близькості від водойм. Довгий шлях до прилавка ніяк не сприяє їхній якості. Якщо немає можливості купити ці продукти у свіжому вигляді, бувши на 100% впевненим у їхній якості, краще придбайте в магазині рибу чи морепродукти глибокого заморожування. Цей процес здійснюється прямо на судні, і в магазин вони надходять абсолютно свіжими.

Майже до всіх перерахованих нами продуктів ідеально підійде просте картопляне пюре. Раніше ми дали кілька порад, як приготувати його найсмачніше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ