Кава давно стала невід'ємним ранковим атрибутом для мільйонів людей. Є продукти, з якими краще не поєднувати цей ароматний напій.
У каві багато антиоксидантів та інших корисних речовин. Мало хто п'є чистий напій – більшість віддає перевагу різноманітним добавкам для посилення запаху та смаку. Названо три продукти, з якими не потрібно його вживати.
Молоко
Зненацька, але факт. Не сперечатимемося – додавання в каву молока пом'якшує гіркуватий присмак зерен, а також зменшує почуття голоду. Однак найпоширеніший варіант створення напою не є корисним. Справа у тому, що кава може ускладнити засвоєння кальцію, що призведе до його виділення з організму разом разом із сечею. Також не варто додавати до кави морозиво, вершки та іншу молочку.
М'ясо
Їсти м'ясо і водночас пити каву – не найкраща ідея. Таніни, що містяться у напої, утворюють сполуки з кількома мінералами м'яса. Якщо запивати тваринний білок кавою, це призведе до виведення цинку з організму.
Популярні зараз
В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання
Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9
Тому медики не рекомендують вживати каву після їжі, багату на цинк: птиці, червоного м'яса, квасолі, креветок та устриць.
Смажені страви
Фастфуд та кава для деяких людей – звичне поєднання, а дарма. У смаженій їжі багато шкідливих жирів. Її комбінація з кавою призводить до підвищення рівня холестерину у крові. Вона також викликає тяжкість у шлунку.
З кавою чудово поєднуються фрукти – банани, виноград, ананаси, мандарини, апельсини та лимони, а також гіркий шоколад.
Раніше повідомлялося, як приготувати каву без води.