Мікрохвильова піч дуже спрощує життя сучасним домогосподаркам, прискорюючи час приготування різних страв. Однак є продукти, які у ній не можна нагрівати.
Про те, наскільки шкідливо гріти їжу в мікрохвильовій печі, досі сперечаються вчені. Більшість вважає, що продукти не стають шкідливими після впливу низькочастотного електромагнітного випромінювання. Але деякі з них краще не нагрівати.
Яйця
Сирі яйця в шкаралупі – найнебезпечніша їжа, яку можна поставити у мікрохвильову піч. Пара, яка накопичується всередині, призводить до розриву шкаралупи – і вміст під тиском виплескується назовні. Якщо є бажання таким чином приготувати яйця, їх потрібно попередньо розбити.
Готові яйця не слід повторно нагрівати у мікрохвильовій печі – їх білкова структура швидко руйнується, що може спровокувати розлад шлунку.
Популярні зараз
В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Рис
У Департаменті охорони здоров'я Сполученого Королівства заявили, що у рисі можуть бути спори бактерій, які вижили після початкової термічної обробки. Нагрів призведе до того, що мікроорганізми швидко розмножуватимуться – це призведе до отруєння.
Рис краще взагалі не готувати у мікрохвильовій печі. Він повинен піддаватися тепловій обробці трохи більше 20 хвилин. Якщо використовувати мікрохвильову піч, часу потрібно більше. У результаті зерна все одно залишаться недовареними усередині.
Каші на молоці
Якщо каша розігріватиметься більше належного часу, є ймовірність того, що вона опиниться по всій площі камери. І взагалі - каші потрібно їсти свіжоприготовленими, тоді у них максимум вітамінів. Якщо все ж таки потрібно нагріти їх у мікрохвильовій печі, вибирайте мінімальний час і низьку температуру.
Нагадаємо, як швидко почистити мікрохвильову піч від застарілого жиру.