Названо три види найшкідливішого чаю: руйнують зубну емаль і викликають біль у шлунку

Автор: Леся Ловіцька

Чай прийнято вважати корисним напоєм, але є сорти, які потрібно вживати обережно. Медики назвали три види чаю, який може нашкодити здоров'ю, зокрема руйнувати зубну емаль та викликати біль у шлунку.

Названо три види найшкідливішого чаю: руйнують зубну емаль і викликають біль у шлунку - today.ua

Багато людей впевнені, що чай – це джерело вітамінів і мінералів, на відміну від кави, яку часто критикують. Однак далеко не будь-який чай можна пити у необмеженій кількості.

Зелений чай

Це лідер за популярністю серед усіх видів чаю. Його вважають найкориснішим для здоров'я, рекомендують бажаючим схуднути та наситити організм корисними речовинами. Зелений чай має бактерицидну та сечогінну дію. Але проблема у тому, що він може вбивати як шкідливі, а й корисні мікроби. Якщо пити лише зелений чай увесь день, можна спровокувати порушення у роботі нирок та отруєння організму.

Каркаде

Кислі напої негативно впливають на зубну емаль. Німецькі вчені перевірили, який продукт зазнає потенційної шкоди. Експеримент провели більш ніж на 1000 зубів, які залишилися у стоматологічних кабінетах. Їх на кілька хвилин занурювали у напій, а потім перевіряли твердість емалі. Дивно, але найбільш руйнівним для зубів виявився саме каркаде. Цей чай випередив за шкідливістю різні види енергетиків, спиртних та газованих напоїв.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Названо три види найшкідливішого чаю: руйнують зубну емаль і викликають біль у шлунку

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Пуер

Завдяки танінам у чайному листі має виражений сухий смак. Їх в'яжуча структура може дратувати травний тракт, провокуючи нудоту та біль у шлунку. До такого ефекту призводить навіть невелика кількість випитого пуеру. Тому його вживання краще обмежити.

Раніше було названо найшкідливішу олію, на якій не можна смажити.

Головне