Багато дієтологів не радять вживати на вечерю страви з круп. Але все ж таки є одна каша, яка не нашкодить фігурі і принесе чимало користі організму.
Український дієтолог Світлана Фус поділилася з підписниками свого акаунту в Інстаграм корисною інформацією. Вона розповіла про таку поживну та смачну крупу, як булгур. За словами експерта, невелику кількість цієї каші можна сміливо їсти увечері, незважаючи на те, що вона містить вуглеводи.
Світлана повідомила, що в 100 грамах цієї крупи міститься всього 12 г білка, близько 2 г жирів, 63 г вуглеводів, 12 г клітковини і 340 калорій. Разом з тим булгур містить безліч поживних речовин та вітамінів.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
"Булгур містить вітаміни групи В (крім 12), К і РР, фолієву кислоту, а також мінерали, в тому числі фосфор, калій, кальцій, залізо, цинк, марганець, магній. Варений булгур перетравлюється повільніше і довше створює відчуття ситості, якщо порівнювати з манкою і кус-кусом", - додала експерт.
Водночас дієтолог відзначила ще одну перевагу булгуру. Справа в тому, що навіть при тривалому приготуванні ця крупа не розварюється і не втрачає форму.
Світлана порадила своїм читачам доповнювати булгур ягодами, фруктами чи зеленню, щоб покращити смак крупи та зробити страви з ним ще кориснішими.
Пропонуємо також дізнатися, що буде з організмом, якщо щодня снідати вівсянкою.