Замовити чашку гарячої ароматної кави можна в кожній кав'ярні. Але якщо не хочеться виходити з дому, то потішити себе улюбленим напоєм не складно і вдома. Наприклад, раф-кава готується досить просто і швидко. А її смак нічим не поступається тій, що була приготовлена професійним баристой.
Ми поділимося рецептом ніжної та ароматної раф-кави, яка готується без кавомашини або капучинатора.
Рецепт раф-кави в домашніх умовах
Інгредієнти:
- Заварна кава – 1 чайна ложка
- Вода – 50 мілілітрів
- Вершки – 100 мілілітрів
- Цукор – 1 чайна ложка
- Ванільний цукор – 1 чайна ложка
Приготування:
- Якщо у вас є кавомашина, слід приготувати в ній еспресо. Якщо апарату немає, то каву потрібно зварити в турці.
- Процідіть напій.
- Після цього потрібно підігріти вершки і влити їх в еспресо.
- Додайте до кави з вершками звичайний і ванільний цукор і перемішайте.
- Після напій потрібно збити блендером або міксером до піни, якщо у вас немає такого пристрою, як капучинатор, який використовується для збивання піни.
- На паровій бані підігрійте чашку або термостійку склянку і перелийте напій.
- Раф-кава готова! Її можна доповнити улюбленим сиропом, кокосовою стружкою, корицею чи натертим шоколадом.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачної та незвичайної на смак кави по-єврейськи.