Пиріжки зі смаком дитинства можна приготувати прямо зараз. Ми знайшли найпростіший і найшвидший рецепт на воді. Як начинку можна взяти фарш, твердий сир, сир, фрукти або ягоди, ну або варення.
Печені пиріжки - рецепт
Масло обов'язково має бути холодним – його краще дістати з холодильника безпосередньо перед приготуванням. Вода має бути крижаною - попередньо її можна поставити в морозилку, але не доводити до застигання.
Інгредієнти:
- 230 г борошна
- 1 ч. л. цукру
- 1/2 ч. л. солі
- 150 г вершкового масла
- яйце
- 50 г крижаної води
- варення
Спосіб приготування:
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:
- Масло нарізаємо кубиками, додаємо цукор, сіль, борошно та олію. Перемішуємо, розминаючи руками чи роздавлюючи вилкою. Зробити це треба швидко, щоб масло не встигла нагрітися.
- Заливаємо воду та замішуємо тісто.
- Ділимо його на дві частини, сформувавши коржики завтовшки 1 см.
- Заворачуємо коржики харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину.
- Через час розкочуємо коржики між двох листів пергаменту, щоб воно не липло, завтовшки 2 мм.
- Вирізаємо з тіста кола, на одну половину викладаємо варення і накриваємо другою половиною, добре заліпивши кінці.
- На кожному пиріжку зверху робимо проколи вилкою.
- Розбиваємо яйце в мисці, перебиваємо і змащуємо їм пиріжки.
- Випікаємо до рум'яності в розігрітій до 200 градусів духовці.
Нагадаємо, названо три найнебезпечніші напої, які провокують появу зморшок і прискорюють старіння.