Today.ua

Неймовірно тепло та сухо: синоптики розповіли, якої погоди чекати українцям у жовтні

В останній тиждень вересня Україну накрили дощі, а температура повітря тримається на рівні +15... +17 градусів. Вже наприкінці тижня поступово опади припиняться, і жовтень розпочнеться із сухої та сонячної погоди. За прогнозом синоптиків, другий місяць осені буде теплим та в міру дощовим.

Жовтень розпочнеться з хорошої погоди, але в середині першої десятиденки протягом одного-двох днів йтиме дощ. Потім помітно потеплішає і розпочнеться бабине літо, яке триватиме до Покрови, 14 жовтня.

За словами народного синоптика Володимира Деркача, бабине літо увірветься дуже стрімко. У деяких південних та східних областях температура повітря підніметься до +25...+32 градуси. В інших регіонах буде до +20 градусів вдень. 

За прогнозом "Укргідрометцентру", 1 жовтня в Україні буде тепло, але дощово. Опади пройдуть у всіх областях, крім південних та східних. Стовпчики термометрів покажуть від +15 до +17 градусів на сході, до +25...+29 градусів на півдні України. У Києві 1 жовтня буде похмуро та дощово, вдень синоптики обіцяють від +21 до +23 градусів, уночі - від +12 до +14 градусів. Вітер південно-західний, 3-8 м/c.

Вже 2 жовтня опади перемістяться і на південні області. Температура повітря вдень опуститься там до +20...+22 градусів. На заході, як і раніше, буде від +15 до +17 градусів, у північних і центральних областях - від +16 до +19 градусів, на сході - від +21 до +23 градусів. Вітер південно-східний, 3-8 м/c.

Раніше повідомлялося, якою буде погода в Україні до кінця останнього тижня вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ