Today.ua

Неприємний запах і ніякої користі: який вид олії категорично не підходить для смаження

Оливкова олія вважається найкориснішою для організму, проте, потрібно знати, які сорти вживати у свіжому вигляді, а на якій олії смажити. Адже олією можна і нашкодити собі. Звертайте увагу на віджим. Якщо перед вами оливкова олія Extra Virgin, то додавайте її тільки до салатів. Це олія холодного віджиму, в якій зберігається максимальна кількість корисних речовин. При нагріванні вони зникають.

Якщо смажити на такій олії, вона почне диміти, підгоряти, з'явиться неприємний запах. Краще вибирайте для смаження олію Olive oil. Вона не така корисна, тому що повністю очищена (рафінована).

Олія Olive oil складається частково з олій холодного віджиму Extra Virgin або Virgin та рафінованої оливкової олії. Продукт не такий насичений за смаком, але для смаження, тушкування та запікання підходить ідеально. За вартістю така олія дешевша. Якщо ви хочете знати, як визначити якість оливкової олії на око, то пам'ятайте, що чим зеленіша оливкова олія – тим вищий її сорт. Чисто жовте масло є рафінованим, і його використовують для смаження.

Раніше повідомлялося, якими продуктами можна замінити олію для приготування їжі на сковороді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ