У жарку пору року не завжди хочеться їсти гарячі страви, тому багато українських господинь воліють готувати окрошку на обід. Це освіжаючий літній суп, який заправляється квасом, сироваткою або кефіром. Як приготувати його?
Рецепт окрошки на кефірі
Інгредієнти:
- Картопля – 2 штуки
- Огірки – 2 штуки
- Яйця – 2 штуки
- Редиска – 5 штук
- Шинка – 300 грам
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Кріп і кінза – по одній гілочці
- Кефір – для заправки
- Сіль - на смак
Приготування:
- Спочатку потрібно підготувати інгредієнти для окрошки. Картоплю та яйця треба зварити та очистити.
- Огірки слід помити та нарізати невеликим кубиком.
- Редиску помийте і наріжте тонкими слайсами.
- Охолоджені яйця та картоплю потрібно нарізати невеликим кубиком. Яйця можна поділити на жовтки та білки. Білки порізати, а жовтки розтерти з невеликою кількістю гірчиці і теж додати в окрошку.
- Шинку також необхідно порізати кубиком.
- Зелень промийте та подрібніть.
- Усі підготовлені інгредієнти слід покласти у холодильник на 30 хвилин. А потім можна готувати далі.
- У великій мисці або супниці змішайте огірки, редис, картоплю, шинку, яйця та зелень.
- Посоліть та перемішайте.
- Додайте кефір, ще раз перемішайте та розливайте по тарілках.
- Окрошку варто подавати відразу і не зберігати в заправленому вигляді.
Смачного!
Пропонуємо також інший варіант освіжаючої літньої страви - окрошки на сметані.