Новий рік не за горами, і одним із обов'язкових атрибутів свята у багатьох сім'ях є салат олів'є. Зверніть увагу на польський варіант страви – без ковбаси та традиційного майонезу.
Олів'є готується з різними інгредієнтами. Хтось використовує відварене м'ясо, інші – ковбасу. Вегетаріанці взагалі хочуть відмовитися від цих компонентів у рецепті. Олів'є по-польськи виходить не менш смачним та ситним, але легшим та кориснішим.
Інгредієнти
- 3 картоплини;
- 180 г спаржевої квасолі;
- морква;
- 150 г замороженого зеленого горошку;
- 2 мариновані огірки;
- 1 ст. л. каперсів;
- 2 ст. л. оцту;
- 4 ст. л. оливкової олії;
- сіль та перець за смаком.
Приготування
Картоплю потрібно відварити в підсоленій воді, почистити, остудити і нарізати кубиками.
Окремо в каструлі доведіть воду до кипіння, влийте оцет і бланшуйте овочі: квасолю, горошок та моркву, нарізану кубиками. Через 5-7 хвилин потрібно облити їх холодною водою. Це дозволить зберегти яскравий колір.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Візьміть глибоку тарілку та покладіть у неї всі продукти. Огірки слід нарізати скибочками, покласти каперси.
Залишається підготувати заправку. Для цього оливкову олію потрібно з'єднати з сіллю та перцем, а потім полити овочі. Перемішайте їх, можна додати дрібно нарізаний кріп.
Поставте готове олів'є по-польськи у холодильник мінімум на 15 хвилин. Смачного!
Нагадаємо, скільки можна зберігати олів'є та вживати без шкоди для здоров'я.