Today.ua

Олів'є по-польськи: чим замінити ковбасу та майонез у новорічному салаті

Новий рік не за горами, і одним із обов'язкових атрибутів свята у багатьох сім'ях є салат олів'є. Зверніть увагу на польський варіант страви – без ковбаси та традиційного майонезу.

Олів'є готується з різними інгредієнтами. Хтось використовує відварене м'ясо, інші – ковбасу. Вегетаріанці взагалі хочуть відмовитися від цих компонентів у рецепті. Олів'є по-польськи виходить не менш смачним та ситним, але легшим та кориснішим.

Інгредієнти

Приготування

Картоплю потрібно відварити в підсоленій воді, почистити, остудити і нарізати кубиками.

Окремо в каструлі доведіть воду до кипіння, влийте оцет і бланшуйте овочі: квасолю, горошок та моркву, нарізану кубиками. Через 5-7 хвилин потрібно облити їх холодною водою. Це дозволить зберегти яскравий колір.

Візьміть глибоку тарілку та покладіть у неї всі продукти. Огірки слід нарізати скибочками, покласти каперси.

Залишається підготувати заправку. Для цього оливкову олію потрібно з'єднати з сіллю та перцем, а потім полити овочі. Перемішайте їх, можна додати дрібно нарізаний кріп.

Поставте готове олів'є по-польськи у холодильник мінімум на 15 хвилин. Смачного!

Нагадаємо, скільки можна зберігати олів'є та вживати без шкоди для здоров'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ