Багато людей звикли снідати стравами із яєць. І якщо набридли звичні омлети та яєчні, то можна порадувати себе та родину оригінальним сніданком по-японськи, який називається тамагояки. Як його приготувати?
Рецепт смачного тамагояки
Інгредієнти:
- Яйця – 3 штуки
- Соєвий соус – 1 столова ложка
- Сіль – 1 щіпка
- Цукор – половина чайної ложки
- Вода – 3 столові ложки
- Соняшникова олія – 1 або 2 столові ложки
Приготування:
- У невелику миску влийте соєвий соус і додайте питну воду.
- Після в суміш, що вийшла, потрібно всипати сіль і цукор.
- Ретельно перемішайте інгредієнти до повного розчинення солі та цукру.
- У велику миску розбийте яйця і влийте суміш із соєвого соусу.
- Добре перемішайте інгредієнти вінчиком або вилкою, щоб вийшла однорідна маса.
- Далі потрібно розігріти сковороду і змастити її невеликою кількістю олії. Робити це краще спеціальним силіконовим пензликом або звичайною паперовою серветкою.
- Зробіть вогонь на мінімум і влийте в сковороду третину яєчної суміші.
- Коли нижня частина омлету схопиться, потрібно акуратно згорнути його рулетом і відсунути на край сковороди.
- Знову змастіть вільну поверхню сковороди рослинною олією і влийте половину яєчної суміші, що залишилася.
- Смажте на маленькому вогні і коли омлет трохи підсмажитися, загорніть його на перший рулет.
- З сумішшю, що залишилася, потрібно вчинити так само.
- У результаті повинен вийти рулет із трьох шарів. Його потрібно перекласти на тарілку і нарізати на шматочки товщиною близько 2-3 сантиметрів.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачної яєчні-скрембл, яка ідеально підходить для сніданку.