Today.ua

Основи чоловічого гардероба — чому сорочки незамінний елемент?

Сорочки — базовий та незамінний елемент чоловічого гардероба, який можна легко комбінувати з різними видами штанів, джинсів, вдягнути під костюм, куртку, пальто. Це дозволяє створювати цікаві образи для різних заходів та ситуацій, підкреслювати індивідуальність та стиль.

Чому сорочка має бути у гардеробі кожного чоловіка?

Сорочки можна легко використовувати як для офіційних, так і для неформальних подій. Без них не обійтись, якщо ви працюєте в офісі — дрес-код солідних компаній часто зобов'язує чоловіків носити костюми з однотонними сорочками. Також з їх допомогою можна створити стильний образ для неформальних заходів, якщо зіграти на контрасті, додати цікаві аксесуари.

Які сорочки повинен мати чоловік у своєму гардеробі?

Вибирайте кольори, які пасують вашому гардеробу та особистості. Білий, блакитний, сірий, чорний — універсальні варіанти базового гардероба. Також можна експериментувати з більш яскравими кольорами та дизайном.

Що треба знати про крій сорочки?

Крім дизайну, увагу варто звернути на крій. На сайті https://answear.ua/k/vin/odyag/sorochky можна знайти різні моделі, зокрема:

Перш ніж купити сорочку, переконайтеся, що розмір правильний. Вона не повинна бути великою, затісною. Виберіть варіанти крою, що підкреслюють переваги фігури, ховають недоліки. 

З яких матеріалів шиють сорочки для базового чоловічого гардероба?

Наскільки вдасться створити елегантний та стильний вигляд, залежить не лише від крою та кольору, але й якості тканини, з якої вона пошита. 

Бавовна 

Найпопулярніший варіант — бавовна. Такі моделі дуже комфортні, не парять, актуальні у будь-який сезон. 

Льон

Льняні сорочки — варіант для літа. Цей матеріал дуже м'який, на дотик значно приємніший за бавовну. У спеку не парить, у прохолодні дні зберігає тепло. Єдиний мінус — важко прасувати.

Джинс

Стильно виглядають джинсові сорочки, що виробляють з льону чи бавовни. Вони легко поєднуються з різними видами одягу, від класичних штанів до джинсів так шортів. У прохолодну погоду модель можна носити замість легкої куртки. Джинсова тканина відома своєю міцністю, довговічністю.

Шовк

Сорочки з шовку виглядають елегантно, розкішно завдяки природному блиску. Матеріал охолоджує тіло, тому ліпше купити для носіння влітку.

Поліестер

Якщо не любите прасувати, зверніть увагу на сорочку з поліестеру. Цей матеріал добре тримає форму, не мнеться, проте може парити. Тому, якщо потрібен комфорт, проте не любите прасувати, купуйте моделі зі змішаних волокон, напр., з бавовни та поліестеру.

Зимові варіанти

Для зими варто обрати моделі з флісу, вельвету, фланелі. Ці матеріали достатньо щільні, щоб добре зберігати тепло, при цьому не парять, оскільки забезпечують циркуляцію повітря. 

Що ще треба враховувати, перш ніж купити сорочку?

Пам'ятайте, що сорочка — це не просто одяг, а виявлення вашого смаку. Залишайтеся стильними, й обирайте сорочки, що підкреслюють вашу індивідуальність, й не забувайте про комфорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ