Отруює печінку: стало відомо, який зелений чай небезпечний для здоров'я

Автор: Лобанова Єлизавета

Зелений чай – один із найпопулярніших напоїв у світі. Проте не для всіх людей зелений чай корисний. Ізраїльські вчені попередили, кому і який різновид зеленого чаю може зашкодити.

Отруює печінку: стало відомо, який зелений чай небезпечний для здоров'я - today.ua

Зелений чай прекрасно замінить каву, якщо ви хочете відмовитися від кофеїну. Він містить дубильні речовини, які допомагають організму боротися із млявістю, депресією, зменшує сонливість.

Завдяки своїм антиоксидантним властивостям, зелений чай може очистити організм від шлаків. Крім того, він має протизапальну дію, покращує роботу мозку, нормалізує обмін речовин та гормональний фон.

Однак, все добре в міру. За даними ізраїльських учених, зелений чай у великій кількості отруює печінку через свою токсичність. Така заява ґрунтується на дослідженні, в рамках якого були виявлені випадки запалення цього органу внаслідок вживання зеленого чаю.

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Також цей чай провокує печінкову недостатність у деяких людей. Ще зелений чай протипоказаний людям з нервовими розладами та безсонням. Вживання цього напою, як і кави, таким людям взагалі варто обмежити.

Щоб зелений чай вам не нашкодив, варто обмежитись 3 чашками на день неміцного напою. Якщо ви п'єте каву, тоді однієї чашки на день буде достатньо.

Отруює печінку: стало відомо, який зелений чай небезпечний для здоров'я

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Найнебезпечнішим вважається зелений чай у пакетиках. Такий чай на третину складається з пилу та сміття з чайного виробництва, і користі в ньому майже ніякої. А ось шкода для організму може бути непередбачуваною. У пакетований чай часто додають ароматизатори, барвники та консерванти, які надають природний натуральний колір заварці. Але по факту ви п'єте сурогат. Листовий чай можна оцінити на око і відразу видно, що заливаєте окропом і п'єте.

Раніше повідомлялося, як правильно заготовляти липу на чай.

Головне