Іноді трапляється так, що тільки куплені овочі починають швидко псуватись. Вони стають м'якими або навіть покриваються пліснявою, тому господаркам доводиться викидати їх. На щастя, є один простий спосіб продовжити життя свіжих помідорів, огірків та інших овочів.
Досвідчені господині постійно використовують у побуті перевірені часом лайфхаки. Наприклад, вони знають, що якщо насипати трохи соди на дно ящика, де зберігаються овочі, то вони довше будуть свіжими та хрусткими. Але є й інший простий спосіб зберегти свіжість продуктів у холодильнику.
Виявляється, багато господинь використовують для цього оцет, який є на кожній кухні. Його потрібно налити в миску разом із чистою водою у співвідношенні 1:3. У цей розчин потрібно покласти куплені або зібрані на городі овочі та залишити їх промиватися протягом 15 хвилин.
Після цього не потрібно їх промивати водою, а варто лише перекласти на рушник або серветку, щоб вони висохли. Далі оброблені овочі слід протерти та покласти у спеціальне відділення у холодильнику.
Вважається, що оцет має дезінфікуючу властивість. Він видалить з поверхні овочів усі бактерії, через які вони швидше псуються, а також змиє залишки пестицидів та різних хімічних речовин. В результаті овочі будуть свіжішими довше.
Пропонуємо також дізнатися, який продукт із холодильника може стати чудовим добривом для кімнатних рослин.