Травень та червень – це час дозрівання першої полуниці. Цю соковиту і солодку ягоду люблять багато хто через її смак, а дієтологи вважають її неймовірно корисною для організму. Медики назвали п'ять вагомих причин, чому варто якнайчастіше їсти свіжу полуницю.
Антиоксиданти
Полуниця багата на антиоксиданти. Це молекули, які протидіють окислювальному процесу в організмі та захищають його від передчасного старіння та серйозних захворювань. Антиоксиданти також борються з вільними радикалами, допомагаючи знизити запалення та покращуючи роботу імунної системи.
Вітамін С
Вважають, що найбагатшим джерелом вітаміну С є цитрусові. Але в полуниці його набагато більше. Усього одна чашка ягоди забезпечує 100% щоденної потреби організму у вітаміні С, який є потужним антиоксидантом, що підтримує здоров'я імунної системи.
Здоров'я серця
Антиоксиданти, що містяться у полуниці, підтримують здоров'я серця та знижують рівень "поганого" холестерину в крові. У ягодах також міститься велика кількість магнію та калію, які відіграють важливу роль у нормалізації артеріального тиску. Тому регулярне вживання полуниці допоможе знизити ризик виникнення та розвитку серцево-судинних захворювань.
Захист від раку
Високий вміст антиоксидантів у полуниці допомагає знизити ризик появи та розвитку раку. Медики відзначають, що ці важливі для здоров'я людини речовини також можуть мінімізувати запалення, викликане раком, і перешкоджати поширенню ракових клітин в організмі.
Захист від діабету
Полуниця містить менше фруктози ніж інші фрукти. Також в ній містяться фітонутрієнти, які запобігають різким стрибкам цукру в крові. Медики рекомендують їсти полуницю людям, які входять до групи високого ризику розвитку діабету. Вони вважають, що ці яскраві ягоди – чудовий засіб профілактики цього серйозного захворювання.
Раніше медики розповіли про корисні властивості кропу, який також варто їсти якнайчастіше.