П'ять вагомих причин не викидати бананову шкірку: корисна в побуті та догляді за шкірою

Автор: Ольга Березовська

Банани – це смачний, ситний та корисний для здоров'я продукт, який є у раціоні багатьох українців. Але в той час як більшість просто викидають шкірку фрукта, досвідчені господині використовують її в приготуванні їжі, прибиранні і навіть у догляді за шкірою обличчя.

П'ять вагомих причин не викидати бананову шкірку: корисна в побуті та догляді за шкірою - today.ua

Пропонуємо дізнатися про п'ять найпоширеніших способів використання бананової шкірки щодня.

Для шкіри

Важко знайти жінку, яка була б задоволена станом своєї шкіри на 100%. Тому представниці прекрасної статі готові використати будь-які методи, щоб покращити її. І багато хто виявив, що бананова шкірка – чудовий помічник у цій справі.

Потрібно лише потерти чисту і суху шкіру м'ясистою частиною шкірки і залишити на 20 хвилин, після чого змити і нанести поживний або зволожуючий крем. Вважається, що така процедура допомагає зберегти шкіру здоровою та молодою.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

П'ять вагомих причин не викидати бананову шкірку: корисна в побуті та догляді за шкірою

Для приготування

Багато досвідчених кулінарів на власному досвіді переконалися, що якщо запекти м'ясо на банановій шкірці, воно виходить ніжнішим і соковитішим. Для цього потрібно просто покласти шкірку м'ясистою частиною вгору на деко, а зверху викласти м'ясо і запікати його за рецептом.

Для шкіряних виробів

Виявляється, шкірка банана відмінно підходить для догляду за шкіряними виробами, чи то сумка, чи то диван. Потрібно просто натерти виріб м'ясистою частиною шкірки, а потім протерти сухою тканиною. Виглядати шкіра після такої процедури буде набагато краще.

Для рослин

Щоб удобрити кімнатні рослини та вберегти їх від різних шкідників, їх можна поливати банановою водою. Для її приготування потрібно залити бананову шкірку чистою водою та настоювати п'ять днів. Після викинути шкірку та поставити настій у холодильник у скляній тарі. Перед поливом воду потрібно трохи нагріти.

П'ять вагомих причин не викидати бананову шкірку: корисна в побуті та догляді за шкірою

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Для зубів

Бананова шкірка допоможе відбілити зуби. Потрібно просто щоразу після того, як почистите зуби, натерти їх м'ясистою частиною фруктової шкірки. Це допоможе прибрати плями та захистити зуби від хімічних речовин у зубній пасті, які можуть нашкодити емалі.

Нагадаємо, раніше дієтологи дали відповідь на запитання – корисно чи шкідливо для людей молоко.

Головне