Паска на сухих дріжджах: покроковий рецепт ароматної та ніжної випічки на Великдень

Автор: Ольга Березовська

На Великдень заведено пекти святкові паски. Зазвичай господині використовують для їхнього приготування "живі" дріжджі. Але що робити, якщо їх нема? Тоді можна зробити святкову випічку на сухих дріжджах. Вона вийде ніжною та ароматною.

Паска на сухих дріжджах: покроковий рецепт ароматної та ніжної випічки на Великдень - today.ua

Рецепт паски на сухих дріжджах

Інгредієнти:

  • Борошно - 700 грамів
  • Яєчні жовтки – 6 штук
  • Сухі дріжджі – 1 столова ложка
  • Молоко – 500 мілілітрів
  • Вершкове масло – 200 грамів
  • Цукор – 300 грамів
  • Родзинки без кісточок – 150 грамів
  • Цукати – 150 грамів
  • Кардамон – дрібка
  • Ваніль – дрібка
  • Лимон – 1 штука
  • Яєчний білок – 1 штука
  • Цукрова пудра – 200 грамів

Паска на сухих дріжджах: покроковий рецепт ароматної та ніжної випічки на Великдень

Приготування:

  1. Молоко потрібно підігріти до кімнатної температури і всипати сухі дріжджі, перемішуючи до повного розчинення.
  2. Потім додати половину необхідної кількості борошна та ретельно перемішати.
  3. Накрийте суміш харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 30 хвилин або поки опара не стане вдвічі більше.
  4. Яєчні жовтки слід перетерти з цукром, додавши ваніль, кардамон та м'яке вершкове масло.
  5. Додайте цю суміш в опару і добре перемішайте.
  6. Потім додайте борошно, що залишилося, і замісіть тісто.
  7. Накрийте його харчовою плівкою або рушником і поставте на годину в тепле місце.
  8. Замочіть родзинки гарячою водою на п'ять хвилин, а потім процідіть і змішайте з цукатами, додавши одну столову ложку борошна.
  9. Додайте родзинки і цукати в тісто і ще раз його обімніть.
  10. Знову поставте тісто підійматися у теплому місці. На це піде ще близько години.
  11. Форми для пасок змастіть невеликою кількістю вершкового масла і присипте борошном дно.
  12. Викладіть тісто, заповнюючи форму на третину.
  13. Накрийте рушником і дайте постояти півгодини.
  14. Після цього поставте його в нагріту до 180 градусів духовку і випікайте близько години. Перевірити готовність паски можна дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Відчиняти дверцята духовки потрібно обережно і не раніше, ніж через півгодини після початку випікання. Це тісто досить чутливе до різких перепадів температури, тому з пасками потрібно бути обережними. Охолоджувати їх варто прямо в духовці.

Охолоджені паски потрібно покрити глазур'ю з одного яєчного білка, соку лимона та цукрової пудри. Ці інгредієнти потрібно ретельно збити міксером і нанести на верхівку паски.

Популярні зараз

ПФУ припустився помилки в індексації пенсій та почав повертати гроші українцям

У Німеччині виник гострий дефіцит працівників: названо найпопулярніші професії

Українцям надали право на дострокову пенсію: хто вийде на заслужений відпочинок до 60 років

В Україні з'явиться новий Volkswagen Golf із дизельним двигуном

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Паска на сухих дріжджах: покроковий рецепт ароматної та ніжної випічки на Великдень

Є й інші варіанти смачної глазурі для паски. Раніше ми ділилися їхніми рецептами.