Today.ua

Паска в італійському стилі: покроковий рецепт пасхального панеттоне

Панеттоне – це солодка випічка з сухофруктами, яку в Італії готують на Різдво. А в Україні багато господинь роблять цей десерт на Великдень, бо він дуже нагадує нашу паску. Пропонуємо рецепт цих чудових ласощів, яким поділився відомий кухар.

Євген Клопотенко розповів, як приготувати італійський різдвяний хліб на Великдень.

Рецепт панеттоне

Інгредієнти:

Опара

Перший заміс

Другий заміс

Приготування:

  1. У невелику миску покладіть дріжджі, подрібнивши їх руками, та залийте водою кімнатної температури.
  2. Додайте борошно, перемішайте і накрийте харчовою плівкою.
  3. Опару потрібно поставити в холодильник щонайменше на 4 години.
  4. Після цього в опару потрібно додати теплу воду і ретельно перемішати.
  5. Потім вмішати жовтки, борошно, цукор і розм'якшене вершкове масло.
  6. Вимішуйте тісто, поки воно не стане еластичним і однорідним.
  7. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою і поставте на 4 години у тепле місце.
  8. Після цього потрібно обім'яти тісто і додати в нього мед, звичайний і ванільний цукор, сметану, жовтки, сіль, вершкове масло і борошно.
  9. Добре перемішайте тісто і додайте в нього цедру апельсина, натерту на дрібній тертці.
  10. Знову накрийте харчовою плівкою та поставте в тепле місце на одну годину.
  11. Потім вмішайте в нього сухофрукти, цукати та горіхи.
  12. Змастіть форми вершковим маслом і наповніть їх на одну третину тістом на панеттоне.
  13. Накрийте рушником і залиште на годину.
  14. Після цього випікайте при 180 градусах протягом 30 хвилин.
  15. Подавати на стіл панеттоне можна і без глазурі, але за бажання можна прикрасити верх десерту.

Смачного!

Пропонуємо також рецепт паски, яка довго залишається м'якою та повітряною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ