Багато господарок готують смачний печінковий торт для святкового столу. І часто використовують той самий рецепт. Але страві можна надати більш оригінального та ніжного смаку. Для цього у тісто потрібно додати секретний інгредієнт.
Ми поділимося рецептом апетитного печінкового торта із секретним інгредієнтом та грибною начинкою.
Рецепт печінкового торта
Інгредієнти:
- Куряча печінка – 600 грамів
- Яйця – 2 штуки
- Борошно - 60 грамів
- Цибуля – 1 штука
- Морква – 1 штука
- Печериці – 150 грамів
- Часник – 2 зубчики
- Майонез – 130 грамів
- Сіль та чорний мелений перець – на смак
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Свіжа зелень
- Секретний інгредієнт: яблуко – 1 штука
Приготування:
- Печінку потрібно промити, обрізати прожилки та пропустити через м'ясорубку.
- Яблуко слід очистити та натерти на дрібній тертці.
- У печінку додайте яблуко, яйця, сіль та мелений перець, перемішайте та всипте борошно.
- Замісіть тісто густе, як на оладки.
- Змастіть сковороду олією і обсмажуйте млинці по 1-2 хвилини з кожного боку.
- Дайте їм охолонути.
- В цей час можна зробити начинку для торта.
- Гриби потрібно нарізати дрібними кубиками та обсмажити на сковороді близько 10 хвилин.
- Цибулю потрібно очистити та нарізати дрібним кубиком.
- Моркву також потрібно очистити та натерти на тертці.
- Додайте цибулю і моркву до грибів і обсмажуйте 5-7 хвилин.
- Дайте начинці охолонути.
- У майонез додайте подрібнений часник і перемішайте.
- Тепер можна розпочинати формування торта.
- Кожен печінковий млинець змащуйте майонезом та невеликою кількістю начинки.
- Верхній шар змастіть майонезом та посипте подрібненою зеленню.
- Дайте настоятися кілька годин та подавайте на стіл.
Смачного!
А раніше ми ділилися рецептом святкової гарячої страви на Новий рік.