Міжнародний жіночий день багато українок відзначатимуть у компанії близьких чи друзів. І на святковий стіл можна подати смачний печінковий торт, який сподобається всім без винятку. Як його приготувати?
Рецепт печінкового торта з курячої печінки
Інгредієнти:
- Куряча печінка - 500 грамів
- Сметана – 2 столові ложки
- Яйця – 2 штуки
- Борошно - 80 грамів
- Рослинна олія – 2 столові ложки
- Сіль - на смак
- Морква – 2 штуки
- Цибуля – 1 штука
- Майонез – 100 грамів
- Часник – 2 зубчики
- Зелень – для прикрашання
Приготування:
- Почати слід з приготування коржів, а точніше млинців.
- Печінку потрібно помити та очистити, після чого покласти в чашу блендера та перебити до однорідної маси.
- Додайте яйця, сметану та сіль, ретельно перемішайте та всипте борошно.
- Ще раз перебийте інгредієнти блендером, щоб вийшло тісто консистенцією як на оладки.
- На сковороді розігрійте олію і обсмажте млинці з двох сторін по 2 хвилини кожну.
- Готові коржі остудіть, а в цей час підготуйте начинку торта.
- Для цього потрібно очистити цибулю і порізати її дрібним кубиком.
- Моркву слід очистити і натерти на тертці.
- Обсмажте цибулю і моркву на олії, посоливши і поперчивши, до готовності.
- Щоб надати начинці ніжніший смак, у засмажку варто покласти невеликий шматочок вершкового масла.
- Майонез слід змішати з подрібненим часником і можна приступати до формування печінкового торта.
- Корж потрібно змастити майонезом, а зверху викласти 1-2 столові ложки начинки, акуратно розрівнявши. Зверху покладіть новий корж і продовжуйте шари, доки не закінчаться млинці з печінки.
- Зверху торт слід змастити майонезом та посипати подрібненою зеленню.
- Поставте печінковий торт в холодильник на кілька годин, а потім подавайте до столу.
Смачного!
Пропонуємо ще й рецепт смачного яблучного пирога, який також підійде для святкового столу.