Today.ua

Печінковий торт: рецепт апетитної святкової закуски на 8 березня

Міжнародний жіночий день багато українок відзначатимуть у компанії близьких чи друзів. І на святковий стіл можна подати смачний печінковий торт, який сподобається всім без винятку. Як його приготувати?

Рецепт печінкового торта з курячої печінки

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Почати слід з приготування коржів, а точніше млинців.
  2. Печінку потрібно помити та очистити, після чого покласти в чашу блендера та перебити до однорідної маси.
  3. Додайте яйця, сметану та сіль, ретельно перемішайте та всипте борошно.
  4. Ще раз перебийте інгредієнти блендером, щоб вийшло тісто консистенцією як на оладки.
  5. На сковороді розігрійте олію і обсмажте млинці з двох сторін по 2 хвилини кожну.
  6. Готові коржі остудіть, а в цей час підготуйте начинку торта.
  7. Для цього потрібно очистити цибулю і порізати її дрібним кубиком.
  8. Моркву слід очистити і натерти на тертці.
  9. Обсмажте цибулю і моркву на олії, посоливши і поперчивши, до готовності.
  10. Щоб надати начинці ніжніший смак, у засмажку варто покласти невеликий шматочок вершкового масла.
  11. Майонез слід змішати з подрібненим часником і можна приступати до формування печінкового торта.
  12. Корж потрібно змастити майонезом, а зверху викласти 1-2 столові ложки начинки, акуратно розрівнявши. Зверху покладіть новий корж і продовжуйте шари, доки не закінчаться млинці з печінки.
  13. Зверху торт слід змастити майонезом та посипати подрібненою зеленню.
  14. Поставте печінковий торт в холодильник на кілька годин, а потім подавайте до столу.

Смачного!

Пропонуємо ще й рецепт смачного яблучного пирога, який також підійде для святкового столу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ