Today.ua

Перетворяться на ганчірки: названо найнебезпечнішу температуру для прання речей

Експерти в хімчистці розповіли, за якої температури категорично не можна прати одяг, рушники і чому.

Найнебезпечніша температура для прання речей

Багато хто впевнений, що якщо на пральній машинці є вибір температура 60 і навіть 90 градусів, то ними обов'язково потрібно користуватися. Адже свого часу наші мами та бабусі кип'ятили одяг, то що ж у цьому такого. Але потрібно розуміти, що при високій температурі речі не просто "кип'ятяться", але ще й піддаються фізичному впливу всередині барабана.

При температурі 60 і 90 градусів перуть дуже небагато речей. І в цей список не входить синтетика, яку більшість звикла вважати тканиною, що не вбивається. Однак виробники на етикетках чітко рекомендують не перевищувати температуру прання 40 градусів.

Не винесуть прання за високої температури і такі тканини як бязь, вовна та сатин. Та їм і не треба. Адже речі добре випраються при 30-40 градусах.

Не потрібно піддавати високим температурам рушники, тому що вони найчастіше виготовляються із синтетики або бавовни. Те саме стосується і постільної білизни. Зазвичай кип'ятять рушники та постільну білизну в лікарнях чи готелях, якщо йдеться про сім'ю, то цього робити не потрібно, якщо ніхто не хворіє.

То що тоді можна прати при 60 і 90 градусах? Біла бавовна, але й то не щоразу, а тільки у випадку, якщо речі сильно брудні, а також вироби з бавовняної тканини, одяг, який контактував з калом, сечею, потом або має неприємний запах, що в'ївся.

Нагадаємо, експерт з прання розповів, у якій температурі прати рушники, і що робить їх "дубовими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ