Мало хто може сказати, що він справді любить перловку. А що якщо приготувати з неї смачну страву, схожу на італійське різотто? Пропонуємо рецепт смачної перлової крупи з вершками та грибами, яку сміливо можна подати навіть гостям.
Рецепт перловки з грибами та вершками
Інгредієнти:
- Перловка – 1 склянка
- Білі гриби – 200 грамів (можна використовувати будь-які гриби)
- Цибуля – одна штука
- Вершки 20% - 120 мілілітрів
- Сіль та перець – на смак
- Петрушка – 2-3 гілочки
- Оливкова олія – 2 столові ложки
- Вершкове масло – 30 грамів
Приготування:
- Перловку потрібно ретельно промити проточною водою, а потім залити трьома склянками підсоленої води.
- Поставте каструлю з крупою на повільний вогонь.
- Якщо заздалегідь не замочувати крупу, потрібно 30-40 хвилин те що, щоб вона зварилася до стану " аль-денте " .
- У цей час потрібно почистити цибулю та нарізати її дрібним кубиком.
- На сковороді розтопіть вершкове масло і додайте оливкову олію.
- Обсмажте цибулю до золотистого кольору.
- Додайте в сковороду порізані крупними шматочками гриби.
- Посоліть і поперчіть.
- Обсмажуйте 7-10 хвилин.
- Промийте готову перловку гарячою водою і додайте її до сковороди.
- Протушкуйте 2-3 хвилини і влийте вершки.
- Коли крупа вбере вершки, знімайте блюдо з вогню.
- Подавайте перловку з грибами як гарнір до м'ясних страв, прикрасивши її петрушкою.
Смачного!
Пропонуємо також скуштувати вінегрет із секретним інгредієнтом, який зробить салат ще соковитішим.