Одним з основних і найшкідливіших інгредієнтів у оладках є олія. Дієтологи назвали секретний інгредієнт, який допоможе його замінити, і при цьому страва не втратить пишність та смак.
Замість рослинної олії для приготування оладок можна використовувати масло ГХІ - різновид очищеного топленого масла, яке широко використовується в Південній Азії для приготування їжі та лікування. Його можна купити в супермаркетах та еко-лавках або ж приготувати самостійно.
Вживання масла ГХІ позитивно впливає на роботу серця, покращує травлення та метаболізм, зміцнює кісткову систему.
Пишні оладки з абрикосом - рецепт
Інгредієнти:
- 200 мл кефіру/ряжанки
- 100 г цільнозернового борошна
- яйце
- 0,5 ч. л. соди
- 0,5 ч. л. масла ГХІ
- 2 абрикоси
Спосіб приготування:
- Теплий кефір або ряжанку змішати із содою. Через кілька хвилин вмішати яйця і збити віночком.
- Додати борошно та якісно перемішати, щоб не було грудок.
- Нарізати дрібно абрикос і додати в тісто.
- Добре розігріти сковороду з олією ГХІ і розливати оладки за допомогою столової ложки.
- Обсмажити до рум'яної скоринки із двох сторін.
Готово.
Нагадаємо, ми розповідали, як обрати кавун без нітратів. Треба звернути увагу на три явні ознаки.