Омлет – це смачний та поживний сніданок для всієї родини. Але не кожній господині вдається зробити його справді пишним та повітряним. І їм може стати в нагоді порада досвідчених кулінарів, які знають, що додати в страву.
Виявляється, лише один інгредієнт не дає омлету "падати" після вимкнення вогню під сковородою. І, скоріш за все, його можна знайти на кожній кухні.
Як приготувати пишний омлет?
Інгредієнти:
- Молоко – 100 мілілітрів
- Яйця – 3 штуки
- Сіль - на смак
- Рослинна олія – 1 столова ложка
- Секретний інгредієнт: лимонний сік – пара крапель
Приготування:
- Для пишного та смачного омлету варто вибирати свіжі та холодні яйця. Їх потрібно вбити в миску і трохи розбити вилкою, змішуючи жовток та білок.
- Після влити молоко і ретельно збити вилкою або віночком.
- Потім слід додати сіль та інші спеції та трави на ваш смак і ще раз перемішати.
- Далі в яєчну масу варто додати пару крапель лимонного соку, який допоможе зробити текстуру омлету більш пишною та повітряною.
- Добре нагрійте сковороду і налийте на неї олію.
- Після вилийте в сковороду яєчну масу і готуйте на невеликому вогні, накривши кришкою.
- Коли омлет буде готовим, вимкніть вогонь і дайте страві п'ять хвилин постояти.
- Потім можна знімати кришку зі сковороди та подавати гарячий омлет на стіл.
Смачного!
Нагадаємо також рецепт смачної закуски з оселедця – форшмаку із секретним інгредієнтом.