Today.ua

Пісні пампушки з часником: простий рецепт апетитної української випічки

Пампушки – це невеликі пишні булочки із часником та зеленню, які в Україні подають до борщу. Така заміна звичного хліба набагато смачніша, тому багато українських господинь готують їх вдома. Як зробити апетитні пампушки своїми руками?

Ми поділимося простим рецептом пишних і пісних пампушок на дріжджовому тесті.

Як приготувати пісні пампушки?

Інгредієнти:

Для соусу:

Приготування:

  1. У велику миску налийте добре теплу, але не гарячу воду.
  2. Додайте в неї сіль, цукор та дріжджі.
  3. Перемішайте та відставте на 5 хвилин.
  4. Після додайте олію і крохмаль.
  5. Потім частинами всипайте борошно, замішуючи м'яке тісто.
  6. Накрийте миску чистим і сухим рушником і поставте її в тепле місце на годину.
  7. Глибоке деко змастіть олією.
  8. Тісто поділіть на невеликі шматочки і сформуйте з них кульки.
  9. Укладіть їх у деко і дайте постояти 20 хвилин.
  10. Після деко потрібно поставити в нагріту до 180 градусів духовку і запікати доки пампушки не підрум'яняться.
  11. У цей час можна зробити соус, змішавши рослинну олію, сіль і подрібнені кріп та часник.
  12. Гарячі пампушки потрібно змастити цією сумішшю і можна подавати до столу.

Смачного!

А раніше ми розповідали про те, як приготувати борщ, як у ресторані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ