Пампушки – це невеликі пишні булочки із часником та зеленню, які в Україні подають до борщу. Така заміна звичного хліба набагато смачніша, тому багато українських господинь готують їх вдома. Як зробити апетитні пампушки своїми руками?
Ми поділимося простим рецептом пишних і пісних пампушок на дріжджовому тесті.
Як приготувати пісні пампушки?
Інгредієнти:
- Тепла вода – 1,5 склянки
- Сухі дріжджі – 7 грамів
- Рослинна олія – половина склянки
- Сіль - 1 чайна ложка
- Цукор – 2 столові ложки
- Борошно - 4,5 склянки
- Крохмаль – 1 столова ложка
Для соусу:
- Дрібно нарізаний кріп – 2 столові ложки
- Дрібно нарізаний часник – 2-3 зубчики
- Рослинна олія – 3 столові ложки
- Сіль – дрібка
Приготування:
- У велику миску налийте добре теплу, але не гарячу воду.
- Додайте в неї сіль, цукор та дріжджі.
- Перемішайте та відставте на 5 хвилин.
- Після додайте олію і крохмаль.
- Потім частинами всипайте борошно, замішуючи м'яке тісто.
- Накрийте миску чистим і сухим рушником і поставте її в тепле місце на годину.
- Глибоке деко змастіть олією.
- Тісто поділіть на невеликі шматочки і сформуйте з них кульки.
- Укладіть їх у деко і дайте постояти 20 хвилин.
- Після деко потрібно поставити в нагріту до 180 градусів духовку і запікати доки пампушки не підрум'яняться.
- У цей час можна зробити соус, змішавши рослинну олію, сіль і подрібнені кріп та часник.
- Гарячі пампушки потрібно змастити цією сумішшю і можна подавати до столу.
Смачного!
А раніше ми розповідали про те, як приготувати борщ, як у ресторані.