Коли в будинку чекають гостей або сім'я попросила щось солодке до чаю, на виручку прийде простий і смачний тертий пиріг з начинкою з будь-якого варення. Це бюджетний варіант десерту, який багатьом знайомий ще з дитинства. Як його приготувати?
Рецепт тертого пирога з варенням
Інгредієнти:
- Борошно - 300 грамів
- Яйця – 1 штука
- Сода - чверть чайної ложки (або 1 чайна ложка розпушувача)
- Маргарин (або вершкове масло) – 200 грамів
- Цукор – 100 грамів
- Густе варення – 350 грамів
Приготування:
- У велику миску покладіть маргарин або вершкове масло кімнатної температури.
- Додайте цукор і ретельно розітріть. Це можна зробити міксером чи блендером.
- Вбийте яйце і ще раз добре перемішайте.
- Потім потрібно частинами додавати просіяне борошно і соду або розпушувач.
- Замісіть м'яке тісто, що не липне до рук.
- Розділіть його на дві нерівні частини. Велику потрібно загорнути у харчову плівку та покласти в холодильник, а меншу – у морозилку на 30 хвилин.
- Потім більшу частину тіста потрібно розподілити по формі для випікання, формуючи нижній шар пирога.
- Зверху слід викласти варення.
- Найменшу частину тіста потрібно натерти на великій тертці і викласти поверх варення.
- Поставте форму з пирогом в духовку, нагріту до 180 градусів.
- За півгодини смачний тертий пиріг буде готовий.
Смачного!
Пропонуємо також рецепт смачного яблучного пирога із секретним інгредієнтом.