Today.ua

Плов зіпсує один інгредієнт: що категорично не можна додавати до рису

Плов за традиційним рецептом готується довго, але не повинен містити "зайвих" інгредієнтів. Названий продукт, який точно зіпсує зовнішній вигляд, консистенцію та смак страви.

Багато господинь не знають тонкощів приготування східного плову та подають рисову кашу з м'ясом. Головний секрет страви – рис повинен тушкуватися у жирі з м'ясом, а не варитися. Деякі додають до складу томатну пасту – і безнадійно псують страву.

У традиційному варіанті рецепту немає такого інгредієнта. Якщо додати його, рис злипнеться і ніколи не вийде розсипчастим, яким він має бути в ідеалі. Зовнішній вигляд "місива" залишить бажати кращого, тому досвідчені кухарі закликали початківців не експериментувати зі складом.

Рецепт смачного східного плову

Вам знадобляться такі інгредієнти:

Приготування

Потрібно добре вимити м'ясо, просушити його паперовими рушниками та нарізати на шматочки. Також наріжте моркву соломкою, а цибулю півкільцями.

Розігрійте масло в казані, в якому готуватимете плов. Обсмажте цибулю до прозорості, а потім додайте моркву та цукор – він допоможе овочам карамелізуватися та додасть приємного присмаку. Слідом вирушить м'ясо - потрібно добитися золотистої скоринки. Посоліть, поперчіть та додайте улюблені спеції.

Слідом потрібно додати в ємність окріп, щоб вода покривала м'ясо та овочі. Вони повинні тушкуватися під кришкою близько 20 хвилин. Залишається додати рис, не перемішуючи його з іншими інгредієнтами. Потрібно буде додати більше окропу – його рівень повинен бути на 2-3 см вище за крупу, м'ясо та овочі.

Готуйте плов під кришкою. У середину страви покладіть вимиту голівку часнику.

Плов ідеально поєднується з овочевими салатами. Смачного!

Раніше повідомлялося, як приготувати розсипчастий плов у рукаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ