Today.ua

Подвійне миття голови допомагає зберегти волосся здоровим: кому підходить

Останнім часом все популярнішим стає метод подвійного миття голови. Багато блогерів говорять про його неймовірну користь. І дерматологи з ними згодні, проте попереджають, що цей спосіб підходить не всім.

Доглядаючи за волоссям, більшість людей просто один раз миють голову шампунем і наносять кондиціонер або інші засоби. Але метод "подвійного миття" може покращити здоров'я шкіри голови та локонів. У цьому впевнена сертифікований дерматолог та доктор медичних наук Мелані Палм.

"Подвійне миття шампунем відмінно видаляє будь-які скупчення олії, бруду, поту та залишків продуктів для укладання на шкірі голови та волоссі. Це також може допомогти очистити шкіру від відмерлих клітин шкіри, мікроорганізмів і запаху", - зазначає дерматолог Мелані Палм.

Вона додала, що такий метод найбільше підходить власникам кучерявого та жорсткого волосся, а також тим, хто миє волосся раз на кілька днів або часто відвідує спортзал. Подвійне миття корисне і тим людям, у кого жирніша шкіра голови.

А ось тим, хто миє голову кожен день, краще не використовувати такий метод, щоб не зробити волосся більш ламким і сухим. За словами дерматолога, у людей з чутливою шкірою голови цей спосіб може спричинити сухість, лупу або лущення. Тому їм також варто відмовитись від такого миття голови.

У чому суть такого способу? Спочатку потрібно нанести шампунь тільки на шкіру голови та добре помасажувати прикореневу зону. Після цього змити косметичний засіб і нанести другу порцію, намилюючи шкіру та волосся. Вважається, що перше миття допоможе краще очистити шкіру голови та локони, а друге нанесення шампуню наситить коріння та волоски корисними мікроелементами.

Пропонуємо також дізнатися про корисне "зворотне миття голови", яке також допомагає зберегти волосся здоровим і красивим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ