Today.ua

Погода в серпні: українцям обіцяють спекотний останній місяць літа

Синоптики розповіли, якою буде погода в серпні. За прогнозами, останній літній місяць порадує українців теплом. При цьому сильних опадів не обіцяють. Дощі поливатимуть землю у межах норми.

Такий прогноз погоди на серпень дали синоптики Українського Гідрометцентру.

Цьогорічний серпень буде в Україні теплішим, ніж зазвичай. Середня місячна температура на більшості території країни становитиме +20…+25 градусів.  У Карпатах, звісно, буде дещо прохолодніше: +17…+19. Такий температурний режим вищий за кліматичну норму на 1,5-2 градуси.

Водночас, щедрим на дощі серпень 2022 року не передбачається. Місячна кількість опадів становитиме від 32 до 72 мм. У Карпатах цей показник буде вищим: від 86 до 110 мм.

Загалом така кількість опадів вписується у серпневу норму. Та якщо зважити, що прогнозують більше тепла, ніж зазвичай, то серпень вийде доволі посушливим.

Що стосується першої доби серпня, то вона буде здебільшого вологою, прогнозує синоптик Наталка Діденко.

Вночі дощі напували землю на заході України, а зранку вони підуть на схід, трохи затримавшись у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Решта західної України вже буде з ранку без опадів, але погода ще зберігатиметься похмура.

А вже надвечір 1 серпня на заході повністю переможе сонячна погода, а центр і схід поливатимуть дощі.

Температура повітря буде різною. Найпрохолодніше буде на заході: +18…+22 градуси, а в Карпатах, то й взагалі +12…+17 градусів.

У Вінницькій та Житомирській областях синоптики обіцяють +22…+26 градусів.

На решті території буде ще тепліше. Там денна температура становитиме +26…+32, а на півдні та південному сході – до +34.

У Києві температура на піку дня становитиме близько 30 градусів. Вдень буде спекотно і сухо, а надвечір у столицю прийде вологе повітря, що принесе короткочасні дощі з грозами.

Нагадаємо, на початку літа синоптики обіцяли на серпень доволі суху й спекотну погоду, яка чергуватиметься з потужними зливами та ураганними поривами  вітру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ