Today.ua

Покращують самопочуття та підвищують енергію: які кімнатні рослини варто принести в дім

Рослини в горщиках – це не тільки чудове доповнення інтер'єру, але й помічники, які очищують повітря та допомагають людям почуватися краще. І особливо добре впливають на самопочуття людини та підвищують рівень енергії кілька "зелених улюбленців".

Орхідеї

Це вибаглива рослина, яка потребує особливого догляду. І навіть якщо пропустити лише один полив, квітка може загинути. Але натомість орхідея подбає про те, щоб у кімнаті, де вона "живе", було ідеально чисте повітря. Ця рослина чудово справляється з поглинанням вуглекислого газу з приміщення, що допомагає людям почуватися енергійніше.

Розмарин

Не часто у будинках українців зустрінеш розмарин у горщику, а дарма. Ця рослина красиво цвіте і надає повітрю в кімнаті неповторного аромату, який заспокоює, приваблює в життя добробут та удачу, а також дарує додатковий заряд бадьорості. А щоб розмарин почувався добре, його досить регулярно поливати.

Лаванда

Ще одна рослина, що чудово пахне. Воно приносить у дім мир і стабільність, а також позитивно впливає на самопочуття людини: допомагає зняти стрес та напругу, заспокоїтися та подолати проблеми зі сном. В результаті люди, у яких вдома росте лаванда, почуваються набагато краще.

Драцена

Ця гарна кімнатна рослина не тільки благотворно впливає на домашню енергетику, а й дбає про здоров'я людини. Вона очищає повітря, що допомагає людям забути про головний біль та проблеми із засипанням. Крім того, речовини, що виділяються з листя драцени, допомагають підвищити імунітет.

Пропонуємо також кілька рослин, які ідеально підходять для домашнього саду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ