Польський борщ із грибами: секрети приготування традиційної страви на обід

Польський борщ вважається пісною стравою. Його готують без м'яса, але із грибами. Ця страва не менш поживна, ніж традиційний український борщ, проте рецепт приготування відрізняється. Картоплю у страву можете додавати за бажанням, а от буряка має бути багато.

Польський борщ із грибами: секрети приготування традиційної страви на обід - today.ua

Польський борщ із грибами: рецепт

Інгредієнти:

  • цибуля - 2 шт.
  • буряк – 7 шт.
  • часник - 2 зубчики
  • сушені гриби – 100 г.
  • лавровий лист – 4 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • перець горошком- 5-7 шт.
  • олія - 5 ст. л.
  • сіль, перець – за смаком.

Польський борщ із грибами: секрети приготування традиційної страви на обід Спочатку потрібно відварити всі буряки до готовності. Поки буряк вариться, замочіть у холодній воді сушені гриби.

Цибулю та часник почистіть і розріжте навпіл.

Коли буряк звариться, залийте холодною водою, потім почистіть і наріжте тонкими скибочками.

Заливаємо в каструлю 4 л води, додаємо буряки, половинки часнику та цибулі. Відразу ж додаємо горошок перцю та лавровий лист. Перемішуємо всі компоненти. Солимо і перчимо.

Даємо борщу закипіти та додаємо гриби. Видавлюємо сік з половини лимона, вливаємо олію.

Варимо борщ півгодини. Перед подачею посипаємо зеленню та додаємо сметану.

Смачного!

Раніше повідомлялося, як змінилися ціни на інгредієнти борщу в Україні на початку осені.

ДЖЕРЕЛОobozrevatel.com