Польський борщ вважається пісною стравою. Його готують без м'яса, але із грибами. Ця страва не менш поживна, ніж традиційний український борщ, проте рецепт приготування відрізняється. Картоплю у страву можете додавати за бажанням, а от буряка має бути багато.
Польський борщ із грибами: рецепт
Інгредієнти:
- цибуля - 2 шт.
- буряк – 7 шт.
- часник - 2 зубчики
- сушені гриби – 100 г.
- лавровий лист – 4 шт.
- лимон – 1 шт.
- перець горошком- 5-7 шт.
- олія - 5 ст. л.
- сіль, перець – за смаком.
Цибулю та часник почистіть і розріжте навпіл.
Коли буряк звариться, залийте холодною водою, потім почистіть і наріжте тонкими скибочками.
Заливаємо в каструлю 4 л води, додаємо буряки, половинки часнику та цибулі. Відразу ж додаємо горошок перцю та лавровий лист. Перемішуємо всі компоненти. Солимо і перчимо.
Даємо борщу закипіти та додаємо гриби. Видавлюємо сік з половини лимона, вливаємо олію.
Варимо борщ півгодини. Перед подачею посипаємо зеленню та додаємо сметану.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як змінилися ціни на інгредієнти борщу в Україні на початку осені.