Полуничний “Наполеон“ з листкового тіста: простий рецепт ніжного десерту

Автор: Ольга Березовська

Класичний торт "Наполеон" знають і люблять багато українців. А в розпал полуничного сезону цей десерт можна трохи вдосконалити та надати йому особливого смаку. Пропонуємо рецепт знайомого смаколика з полуницею.

Полуничний “Наполеон“ з листкового тіста: простий рецепт ніжного десерту - today.ua

Рецепт торта "Наполеон" з полуницею

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 1 кілограм
  • Полуниця – 300 грамів
  • Цукор – 30 грамів
  • Кукурудзяний крохмаль – 30 грамів
  • Лимонний сік - 1 чайна ложка

Для крему:

  • Молоко – 750 мілілітрів
  • Вершкове масло – 75 грамів
  • Яйця – 3 штуки
  • Цукор – 300 грамів
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Сіль – дрібка
  • Борошно - 75 грамів

Полуничний “Наполеон“ з листкового тіста: простий рецепт ніжного десерту

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. У миску слід вбити яйця і додати сіль, борошно і половину необхідного для крему цукру.
  2. Інгредієнти ретельно перемішати до однорідності.
  3. У сотейник з товстим дном треба налити молоко, всипати цукор, що залишився, і ванільний цукор.
  4. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  5. Влийте яєчну суміш, продовжуючи перемішувати.
  6. На середньому вогні варіть крем до загустіння – потрібна консистенція густої сметани.
  7. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і остудіть.
  8. У цей час слід приготувати полуничну начинку. Для цього потрібно порізати полуницю та змішати її з цукром, лимонним соком та крохмалем.
  9. Покладіть начинку в сотейник і поставте на середній вогонь.
  10. Помішуючи, доведіть до загустіння, а потім остудіть.
  11. Листкове тісто потрібно розморозити і трохи розкотати.
  12. Потім вирізати кола або квадрати і спекти в нагрітій до 200 градусів духовці. Достатньо 15-20 хвилин. Обрізки тіста теж слід спекти – вони підуть на прикрасу торта.
  13. Після коржі потрібно остудити і можна переходити до збирання торта.
  14. Шари слід чергувати в такий спосіб: корж, крем, корж, полунична начинка.
  15. Зверху торт потрібно покрити кремом та посипати подрібненими обрізками тіста.
  16. Поставте торт у холодильник на чотири години.
  17. Після того, як він настоїться та просочиться, його можна подавати на стіл.

Полуничний “Наполеон“ з листкового тіста: простий рецепт ніжного десерту

Популярні зараз

Зеленському сподобалася пропозиція Макрона щодо присутності іноземних військ в Україні

Українські банки планують посилити обмеження переказів з картки на картку

Держстат повідомив, хто з українців отримує найвищі зарплати

В Україні почали офіційно обговорювати реформу пенсійної системи

Смачного!

Нагадаємо також рецепт смачного Київського торта, який можна приготувати вдома.