Today.ua

Полуничний “Наполеон“ з листкового тіста: простий рецепт ніжного десерту

Класичний торт "Наполеон" знають і люблять багато українців. А в розпал полуничного сезону цей десерт можна трохи вдосконалити та надати йому особливого смаку. Пропонуємо рецепт знайомого смаколика з полуницею.

Рецепт торта "Наполеон" з полуницею

Інгредієнти:

Для крему:

Приготування:

  1. У миску слід вбити яйця і додати сіль, борошно і половину необхідного для крему цукру.
  2. Інгредієнти ретельно перемішати до однорідності.
  3. У сотейник з товстим дном треба налити молоко, всипати цукор, що залишився, і ванільний цукор.
  4. Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
  5. Влийте яєчну суміш, продовжуючи перемішувати.
  6. На середньому вогні варіть крем до загустіння – потрібна консистенція густої сметани.
  7. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і остудіть.
  8. У цей час слід приготувати полуничну начинку. Для цього потрібно порізати полуницю та змішати її з цукром, лимонним соком та крохмалем.
  9. Покладіть начинку в сотейник і поставте на середній вогонь.
  10. Помішуючи, доведіть до загустіння, а потім остудіть.
  11. Листкове тісто потрібно розморозити і трохи розкотати.
  12. Потім вирізати кола або квадрати і спекти в нагрітій до 200 градусів духовці. Достатньо 15-20 хвилин. Обрізки тіста теж слід спекти – вони підуть на прикрасу торта.
  13. Після коржі потрібно остудити і можна переходити до збирання торта.
  14. Шари слід чергувати в такий спосіб: корж, крем, корж, полунична начинка.
  15. Зверху торт потрібно покрити кремом та посипати подрібненими обрізками тіста.
  16. Поставте торт у холодильник на чотири години.
  17. Після того, як він настоїться та просочиться, його можна подавати на стіл.

Смачного!

Нагадаємо також рецепт смачного Київського торта, який можна приготувати вдома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ