Класичний торт "Наполеон" знають і люблять багато українців. А в розпал полуничного сезону цей десерт можна трохи вдосконалити та надати йому особливого смаку. Пропонуємо рецепт знайомого смаколика з полуницею.
Рецепт торта "Наполеон" з полуницею
Інгредієнти:
- Листкове тісто – 1 кілограм
- Полуниця – 300 грамів
- Цукор – 30 грамів
- Кукурудзяний крохмаль – 30 грамів
- Лимонний сік - 1 чайна ложка
Для крему:
- Молоко – 750 мілілітрів
- Вершкове масло – 75 грамів
- Яйця – 3 штуки
- Цукор – 300 грамів
- Ванільний цукор – 10 грамів
- Сіль – дрібка
- Борошно - 75 грамів
Приготування:
- У миску слід вбити яйця і додати сіль, борошно і половину необхідного для крему цукру.
- Інгредієнти ретельно перемішати до однорідності.
- У сотейник з товстим дном треба налити молоко, всипати цукор, що залишився, і ванільний цукор.
- Поставте на невеликий вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи.
- Влийте яєчну суміш, продовжуючи перемішувати.
- На середньому вогні варіть крем до загустіння – потрібна консистенція густої сметани.
- Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, перемішайте, накрийте харчовою плівкою і остудіть.
- У цей час слід приготувати полуничну начинку. Для цього потрібно порізати полуницю та змішати її з цукром, лимонним соком та крохмалем.
- Покладіть начинку в сотейник і поставте на середній вогонь.
- Помішуючи, доведіть до загустіння, а потім остудіть.
- Листкове тісто потрібно розморозити і трохи розкотати.
- Потім вирізати кола або квадрати і спекти в нагрітій до 200 градусів духовці. Достатньо 15-20 хвилин. Обрізки тіста теж слід спекти – вони підуть на прикрасу торта.
- Після коржі потрібно остудити і можна переходити до збирання торта.
- Шари слід чергувати в такий спосіб: корж, крем, корж, полунична начинка.
- Зверху торт потрібно покрити кремом та посипати подрібненими обрізками тіста.
- Поставте торт у холодильник на чотири години.
- Після того, як він настоїться та просочиться, його можна подавати на стіл.
Смачного!
Нагадаємо також рецепт смачного Київського торта, який можна приготувати вдома.