Влітку, особливо у спеку, ніхто не хоче годинами "тупцювати" біля плити. Водночас, попри все, хочеться хоч маленького свята. І маленької насолоди. Усе це чудово містить у собі полуничний мус, який поєднає в собі і легкий десерт, і насолоду, і свято для всієї сім'ї.
Готується таке кулінарне диво доволі швидко. Щоправда, знадобиться якийсь час для застигання самого мусу. Але воно того вартує. До речі, інгредієнти цього літнього десерту можна змінювати на власний смак і залежно від того, що у вас є в холодильнику. Але звісно, полуниця має бути, адже мус – полуничний.
Інгредієнти:
- 500 г несолодкого йогурту або жирного кефіру
- 20 г желатину (4 ч. ложки)
- 100 г полуничного джему або варення
- 200 г сиру
- 150 г жирних вершків
- 1 ст. ложка лікеру
- 250 г полуниці
- ванілін
Рецепт приготування
- Желатин заливаємо 0,5 склянки холодної води і ставимо набухати.
- Йогурт або кефір змішуємо із сиром, додаємо туди полуничний джем та ванілін. Усю цю суміш ретельно збиваємо в блендері – так, щоб утворилась однорідна кремоподібна маса.
- Окремо збиваємо блендером свіжу полуницю.
- До желатину додаємо лікер та акуратно нагріваємо його на вогні до повного розчинення желатину. Ні в якому разі не можна давати йому закипіти.
- Даємо желатиновому розчину вистигнути та перемішуємо його з йогуртовим кремом. Далі усе це змішуємо зі збитою полуницею.
- Наостанок збиваємо вершки та акуратно змішуємо з кремом, який у нас вже є.
- Розкладаємо суміш, що утворилася, по формах і ставимо в холодильник.
Найкраще зробити це звечора, а на ранок у вас уже буде запашний і дуже смачний десерт. Завдяки вмісту сиру він може зійти і за легкий сніданок. Смачного!
Нагадаємо, можна також спробувати приготувати сирну запіканку із полуницею. Це також дуже смачно і корисно.