Today.ua

Помідори на підвіконні: як зібрати з куща до 300 плодів

На підвіконні можна вирощувати не лише розсаду, а й повноцінні кущі. А щоб вони добре уродили, потрібно знати один корисний лайфхак.

Навіть на невеликому помідорному кущі можна одержати до 300 плодів. Для цього потрібно правильно обрати сорт.

Досвідчені городники радять звернути увагу на сорт Баяя - кущ виростає не вище 30 сантиметрів, але дуже добре плодоносить невеликими плодами типу чері. Відмінно для підвіконня підійде сорт Венус, який також виростає не більше 30 см і дає жовті помідорки.

З насіння помідори краще висаджувати у контейнери під склом у лютому. Коли з землі з'являться щонайменше 3 листочки, кущі потрібно розсадити в окремі горщики об'ємом три літри. Чому три літри? Тому що, якщо взяти ємність більше, то у кущів розростатиметься коренева система, на що піде маса сил, але краще нехай ці сили будуть спрямовані на плоди.

Кімнатні помідори також потрібно обробляти від хвороб. Найчастіше це робиться, якщо листя жовтіє або скручується.

Для цього потрібно розмішати 100 г пресованих дріжджів із 0,5 склянки цукру, залити 2,5 літрами теплої води та перемішати. Місткість накрити марлею і струшувати щодня до тих пір, поки вміст не перестане бродити. Склянку добрива, що вийшло, розводимо в 10 літрах води і поливаємо кущі.

Нагадаємо, досвідчені городники розповіли, чим полити помідори, якщо вони довго не червоніють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ