Today.ua

Помилки при вирощуванні кабачків, що призводять до зниження врожаю

Кабачки садять на своїх городах багато українців. На жаль, виростити якісний та багатий урожай вдається не всім. Досвідчені городники вважають, що завадити цьому можуть певні помилки.

Час посадки

Садити огірки можна відразу в грунт або спочатку виростити розсаду, а потім посадити на грядці. Але в будь-якому випадку важливо враховувати потребу кабачків у теплі. Тому надто ранній посів чи посадка можуть пошкодити рослину. А якщо зробити це пізно, то часу для повноцінного розвитку овочів буде недостатньо.

Ідеальний час для посадки або посіву кабачків – це тоді, коли верхній шар ґрунту (10 сантиметрів) прогрівається до 12-15 градусів, а нічна температура повітря не опускається нижче 8 градусів за Цельсієм.

Місце

Кабачки дуже люблять тепло і світло, тому для їхнього зростання потрібно не менше 6-8 годин сонця на день. Важливо вибрати місце, де сонячне світло постійно потраплятиме на посаджені овочі. Крім того, грунт, в якому ростуть кабачки, повинен бути добре дренований. Варто також пам'ятати, що це досить великі овочі, тому садити їх потрібно на відстані не менше ніж 90 сантиметрів один від одного.

Полив

Необхідно також уникати помилок у поливі. Занадто заливати рослини не варто, оскільки це може призвести до гниття коріння. При поливі важливо не мочити листя, а наливати воду під корінь.

Добриво

Щоб кабачки дали добрий урожай, їх важливо удобрювати протягом усього вегетаційного періоду. А землю, в яку планується посадити овоч, слід збагатити перегноєм чи покупними розчинами.

Пропонуємо також рецепти натуральних добрив для солодкого перцю, які допомагають зміцнити рослини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ