Кекси без молока та сметани: рецепт, який під силу навіть недосвідченому кулінару

Автор: Ольга Березовська

Кекс - це ідеальна випічка, ніжна і тане в роті. Пропонуємо простий рецепт цих смаколиків, який вийде навіть у тих, хто тільки недавно почав освоювати кондитерське мистецтво.

Кекси без молока та сметани: рецепт, який під силу навіть недосвідченому кулінару - today.ua

Як приготувати кекси без молока та сметани?

Інгредієнти:

  • Цукор – 150 грамів
  • Яйця – 4 штуки
  • Вершкове масло – 120 грамів
  • Розпушувач – 10 грамів
  • Борошно - 300 грамів
  • Ванільний цукор – 10 грамів
  • Соняшникова олія – 100 мілілітрів

Кекси без молока та сметани: рецепт, який під силу навіть недосвідченому кулінару

Приготування:

  1. За годину до приготування слід дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно було м'яким.
  2. Вбийте в глибоку миску яйця, додайте до них м'яке вершкове масло і перемішайте.
  3. Потім влийте олію і збийте вінчиком.
  4. Після цього потрібно всипати ванільний і звичайний цукор, а також розпушувач.
  5. Ще раз збити масу, щоб розчинився цукор.
  6. Далі потрібно додати борошно і замісити однорідне і густе тісто.
  7. Візьміть формочки для кексів і змастіть вершковим маслом.
  8. Заповніть тістом на дві третини і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів.
  9. Запікайте кекси 25 хвилин.

Кекси без молока та сметани: рецепт, який під силу навіть недосвідченому кулінару

Популярні зараз

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто

Рада внесла кардинальні зміни в нарахування страхового стажу: багатьом стане простіше отримати пенсію

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

За бажанням можна зробити невеликі отвори в готових кексах і наповнити їх джемом, кремом або варенням. Також у тісто перед запіканням можна покласти ізюм чи горіхи.

Приємного чаювання!

Пропонуємо також рецепт простого домашнього пирога, який готується лише 20 хвилин.