Кекс - це ідеальна випічка, ніжна і тане в роті. Пропонуємо простий рецепт цих смаколиків, який вийде навіть у тих, хто тільки недавно почав освоювати кондитерське мистецтво.
Як приготувати кекси без молока та сметани?
Інгредієнти:
- Цукор – 150 грамів
- Яйця – 4 штуки
- Вершкове масло – 120 грамів
- Розпушувач – 10 грамів
- Борошно - 300 грамів
- Ванільний цукор – 10 грамів
- Соняшникова олія – 100 мілілітрів
Приготування:
- За годину до приготування слід дістати вершкове масло з холодильника, щоб воно було м'яким.
- Вбийте в глибоку миску яйця, додайте до них м'яке вершкове масло і перемішайте.
- Потім влийте олію і збийте вінчиком.
- Після цього потрібно всипати ванільний і звичайний цукор, а також розпушувач.
- Ще раз збити масу, щоб розчинився цукор.
- Далі потрібно додати борошно і замісити однорідне і густе тісто.
- Візьміть формочки для кексів і змастіть вершковим маслом.
- Заповніть тістом на дві третини і поставте в духовку, нагріту до 180 градусів.
- Запікайте кекси 25 хвилин.
За бажанням можна зробити невеликі отвори в готових кексах і наповнити їх джемом, кремом або варенням. Також у тісто перед запіканням можна покласти ізюм чи горіхи.
Приємного чаювання!
Пропонуємо також рецепт простого домашнього пирога, який готується лише 20 хвилин.