Пам'ятаю моя бабуся варила зелений борщ із щавлю з яйцем – він стояв на другому місці після класичного червоного борщу. Пропонуємо вам спробувати приготувати страву за одним із класичних українських рецептів.
Зелений борщ із щавлем
Інгредієнти:
- 4 картоплини
- 3 л води
- цибулина
- морква
- 250 г щавля
- 5 яєць
- 2 ст. л. рослинного масла
- 400 г сметани
- зелень за смаком
- сіль за смаком
- перець за смаком
- улюблені спеції
Спосіб приготування:
- Картоплю нарізати невеликими кубиками.
- Моркву натерти на тертці.
- Цибулю дрібно нарізати.
- Щавель та іншу зелень вимити та просушити, після чого нарізати.
- Яйце відварити круто – 10 хвилин після закипання води та нарізати на кубики.
- Ставимо воду на вогонь, додаємо картоплю, сіль, перець та інші спеції – варимо до готовності картоплі.
- На сковороді обсмажити цибулю з морквою, додати щавель і тушкувати на слабкому вогні.
- Додаємо сметану та готуємо під кришкою ще пару хвилин на маленькому вогні.
- У каструлю додаємо яйця та засмажку, готуємо кілька хвилин, додаємо свіжу зелень та знімаємо з плити.
Готово.
Мангальщики поділилися рецептом дивовижно ніжного шашлику з курки за півгодини – це ідеальна страва під вино, літній дощ та неквапливу бесіду.