Today.ua

Прямо як у бабусі: рецепт зеленого борщу зі щавлем за українським рецептом

Пам'ятаю моя бабуся варила зелений борщ із щавлю з яйцем – він стояв на другому місці після класичного червоного борщу. Пропонуємо вам спробувати приготувати страву за одним із класичних українських рецептів.

Зелений борщ із щавлем

Інгредієнти:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю нарізати невеликими кубиками.
  2. Моркву натерти на тертці.
  3. Цибулю дрібно нарізати.
  4. Щавель та іншу зелень вимити та просушити, після чого нарізати.
  5. Яйце відварити круто – 10 хвилин після закипання води та нарізати на кубики.
  6. Ставимо воду на вогонь, додаємо картоплю, сіль, перець та інші спеції – варимо до готовності картоплі.
  7. На сковороді обсмажити цибулю з морквою, додати щавель і тушкувати на слабкому вогні.
  8. Додаємо сметану та готуємо під кришкою ще пару хвилин на маленькому вогні.
  9. У каструлю додаємо яйця та засмажку, готуємо кілька хвилин, додаємо свіжу зелень та знімаємо з плити.

Готово.

Мангальщики поділилися рецептом дивовижно ніжного шашлику з курки за півгодини – це ідеальна страва під вино, літній дощ та неквапливу бесіду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ