Today.ua

Псуються дуже швидко: скільки днів можна зберігати варені яйця, щоб не отруїтися ними

Курячі яйця - один із найкорисніших і найпопулярніших у раціоні продуктів. Дієтологи рекомендують їсти яйця у вареному вигляді, і найкраще – з рідким жовтком. Фахівці розповіли, скільки і як можна зберігати варені яйця, щоб вони були безпечними для вживання.

Варені яйця псуються набагато швидше, ніж сирі. При кімнатній температурі їх можна зберігати лише 12 годин у зимовий період, і не більше 10 годин влітку. У холодильнику сирі яйця можна зберігати 2-3 місяці. А от варені яйця фахівці радять зберігати в холодильнику не довше 3-5 днів.

Щоб сирі яйця зберігалися довше, перед тим як класти їх у холодильник, потрібно обов'язково помити їх у содовому розчині.

Варені яйця не рекомендується зберігати в пластикових контейнерах і пакетах, тому що в такому випадку порушується циркуляція повітря і продукт швидше зіпсується. Будь-яке пошкодження, навіть невелика тріщина, багато разів скорочує термін зберігання.

Після варіння ретельно витріть шкаралупу, перевірте, щоб вона не була пошкоджена, і покладіть яйця в тарілку. Потім поставте у холодильник.

Варені яйця краще з'їдати за перші 4 дні. Яйця варяться 5 хвилин, тому краще перед їдою зварити собі свіже яйце, ніж переживати, чи придатне до вживання зварене кілька днів тому.

Як перевірити свіжість яєць

Один із популярних способів перевірити сире яйце на свіжість домашніх умов – розкрутити його на плоскій поверхні. Тухле яйце — так само, як і зварене вкруту, — обертатиметься довго, а ось свіже яйце досить швидко зупиниться.

Раніше повідомлялося, що в Україні вже четвертий місяць поспіль падають ціни на яйця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ