Рецепт борщу з домашнім томатним пюре: відомий ресторатор поділився сімейним секретом

Автор: Лобанова Єлизавета

Борщ готують в кожній українській родині, і навіть досвідчені ресторатори і кухарі вважають цю страву однією з найоригінальніших і найсмачніших. Справа в тому, що набір інгредієнтів для борщу може у різних господинь відрізнятися, і від цього, відповідно, залежить смак готової страви. Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін поділився своїм сімейним рецептом червоного борщу на основі домашнього томатного пюре. Це, за словами ресторатора, так званий "зимовий" рецепт.

Рецепт борщу з домашнім томатним пюре: відомий ресторатор поділився сімейним секретом - today.ua

Сава Лібкін відварює буряк для борщу протягом півгодини у воді з оцтом. Додає в борщ і квасолю, а ось сало і чорний перець, на думку ресторатора, псують смак борщу. Він радить краще додати в борщ при бажанні трохи свіжих білих грибів. Варити борщ Лібкін радить на два дні, так як на другий день борщ лише смачніше.

Секретним інгредієнтом для борщу ресторатор називає своє домашнє томатне пюре. Воно готується з помідорів сорту "сливка".

Для приготування вам також знадобляться (на 1,5 кг помідорів):

Популярні зараз

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

  • 2 середні моркви
  • 5-6 стебел селери
  • 2 середні білі цибулини
  • 10 зубчиків часнику
  • 1 ст. л. морської солі
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • 250 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. цукру

Рецепт борщу з домашнім томатним пюре: відомий ресторатор поділився сімейним секретом Щоб приготувати томатне пюре для борщу, для початку пробланшуйте м'які помідори, зніміть з них шкірку і розріжте на шматочки.

Моркву помийте, очистіть і натріть на середній терці. Цибулю наріжте кільцями, стебла селери і часник невеликими скибочками.

Змішайте всі овочі і покладіть їх бажано в чавунну каструлю, залийте оливковою олією і поставте на середній вогонь. Додайте сіль, цукор і трохи перцю.

Варіть пюре під кришкою одну годину, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою. Остудіть і протріть пюре. Готове томатне пюре можна закрутити в банки, щоб взимку також смакувати смачним борщем.

В борщ така заправка додається на останньому етапі приготування, коли всі овочі вже в каструлі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Смачного!

Раніше повідомлялося, що в ЮНЕСКО офіційно визнали борщ національною українською стравою.