Рецепт борщу з домашнім томатним пюре: відомий ресторатор поділився сімейним секретом

Борщ готують в кожній українській родині, і навіть досвідчені ресторатори і кухарі вважають цю страву однією з найоригінальніших і найсмачніших. Справа в тому, що набір інгредієнтів для борщу може у різних господинь відрізнятися, і від цього, відповідно, залежить смак готової страви. Відомий одеський ресторатор Сава Лібкін поділився своїм сімейним рецептом червоного борщу на основі домашнього томатного пюре. Це, за словами ресторатора, так званий "зимовий" рецепт.

Рецепт борщу з домашнім томатним пюре: відомий ресторатор поділився сімейним секретом - today.ua

Сава Лібкін відварює буряк для борщу протягом півгодини у воді з оцтом. Додає в борщ і квасолю, а ось сало і чорний перець, на думку ресторатора, псують смак борщу. Він радить краще додати в борщ при бажанні трохи свіжих білих грибів. Варити борщ Лібкін радить на два дні, так як на другий день борщ лише смачніше.

Секретним інгредієнтом для борщу ресторатор називає своє домашнє томатне пюре. Воно готується з помідорів сорту "сливка".

Для приготування вам також знадобляться (на 1,5 кг помідорів):

  • 2 середні моркви
  • 5-6 стебел селери
  • 2 середні білі цибулини
  • 10 зубчиків часнику
  • 1 ст. л. морської солі
  • 1 ч. л. меленого чорного перцю
  • 250 мл оливкової олії
  • 1 ст. л. цукру

Рецепт борщу з домашнім томатним пюре: відомий ресторатор поділився сімейним секретом Щоб приготувати томатне пюре для борщу, для початку пробланшуйте м'які помідори, зніміть з них шкірку і розріжте на шматочки.

Моркву помийте, очистіть і натріть на середній терці. Цибулю наріжте кільцями, стебла селери і часник невеликими скибочками.

Змішайте всі овочі і покладіть їх бажано в чавунну каструлю, залийте оливковою олією і поставте на середній вогонь. Додайте сіль, цукор і трохи перцю.

Варіть пюре під кришкою одну годину, періодично помішуючи дерев'яною лопаткою. Остудіть і протріть пюре. Готове томатне пюре можна закрутити в банки, щоб взимку також смакувати смачним борщем.

В борщ така заправка додається на останньому етапі приготування, коли всі овочі вже в каструлі.

Смачного!

Раніше повідомлялося, що в ЮНЕСКО офіційно визнали борщ національною українською стравою.

Кішки з блакитними очима - п'ять найкрасивіших порід
Домашні кішки бувають дуже красивими і навіть зачаровують. Експерти назвали п'ять порід кішок з яскраво-блакитними очима, зовнішність яких вражає і за...
Як приготувати смачний червоний борщ з магазинною заправкою за півгодини
Безумовно, самий смачний і корисний для здоров'я червоний борщ можна приготувати тільки з натуральних і якісних продуктів. Але що робити, якщо часу зо...
Алла Мазур назвала слово, яке її найбільше дратує після перенесеного онкозахворювання
Телеведуча Алла Мазур, яка недавно перемогла онкозахворювання, поділилася, яке слово її найбільше непокоїть і дратує післі перенесеної хвороби. Про це...
Енергоспівтовариство ЄС закликало Україну підвищити занадто занижені тарифи на електрику
В Енергетичному співтоваристві Євросоюзу заявили, що в Україні штучно занижені тарифи на електроенергію для населення. Європейські експерти закликають...
Алла Пугачова стала ведучою на виставці малюнків доньки Лізи - нове відео зоряного сімейства
Алла Пугачова і Максим Галкін побували на виставці малюнків дочки Лізи. Захід проходив в дитячій кімнаті в замку в селі Грязь. Нове домашнє відео зоря...