Today.ua

Рецепт дерунів, які не розваляться під час смаження: потрібно додати секретний інгредієнт

Ніжні всередині та хрумкі зовні картопляні деруни – це чудова страва, яка користується популярністю у мешканців багатьох країн. Вони відмінно підходять як для сніданку, так і для їжі в інший час доби. Але що додати до тіста, щоб деруни не розвалювалися під час смаження?

Щоб цього не сталося, в картопляне тісто необхідно додати один секретний інгредієнт. Про нього ми й розповімо.

Рецепт смачних і ніжних дерунів

Інгредієнти:

Приготування:

  1. Картоплю промийте і зваріть прямо в шкірці, так з неї не вийде крохмаль, який не дозволяє дерунам розвалюватися під час смаження.
  2. Після цього картоплю потрібно остудити, очистити та натерти на тертці.
  3. Щоб картопля не потемніла, до неї можна додати трохи дрібно порізаної цибулі і ретельно перемішати.
  4. У натерту картоплю всипте крохмаль і добре перемішайте.
  5. Далі в картопляну масу слід додати яйце, сіль та перець.
  6. Добре розмішайте тісто для дерунів.
  7. На сковороді нагрійте олію і викладайте по одній столовій ложці картопляного тіста.
  8. Обсмажуйте деруни з двох боків до гарного рум'яного кольору.
  9. Подавайте їх у гарячому вигляді зі свіжою сметаною.

Смачного!

А раніше ми писали про секретний інгредієнт, який потрібно додати до млинців, щоб вони не прилипали до сковороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ