Рецепт кабачкової ікри на зиму з секретним інгредієнтом: смак оцінять навіть гурмани

Автор: Ольга Березовська

Почався сезон кабачків, тож на столах українців все частіше почали з'являтися страви з цього смачного та корисного овочу. Але господині не забувають і про заготівлі на зиму. Пропонуємо їм оригінальний рецепт кабачкової ікри з секретним інгредієнтом, який зробить закуску ще смачнішою.

Рецепт кабачкової ікри на зиму з секретним інгредієнтом: смак оцінять навіть гурмани - today.ua

Рецепт кабачкової ікри на зиму

Інгредієнти:

  • Кабачки – 3 кілограми
  • Цибуля – 1 кілограм
  • Морква – 1 кілограм
  • Сіль - 2 столові ложки
  • Цукор – 1 столова ложка
  • Оцет – 2 столові ложки
  • Часник – 5 зубчиків
  • Мелений перець - 1 чайна ложка
  • Кріп і петрушка – по кілька гілочок
  • Секретний інгредієнт: помідори – 2 кілограми

Рецепт кабачкової ікри на зиму з секретним інгредієнтом: смак оцінять навіть гурмани

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приготування:

  1. Кабачки потрібно ретельно промити та очистити. Якщо використовуєте молоді овочі, то їх можна відразу нарізати на невеликі кубики, якщо старі – краще вирізати серединку, а вже після подрібнити.
  2. Цибулю потрібно очистити і дрібно нарізати.
  3. Моркву слід очистити і натерти на середній або дрібній тертці.
  4. На сковороді нагрійте невелику кількість олії та обсмажте цибулю до прозорості.
  5. Потім додайте моркву та протушкуйте до готовності. Після цього перекладіть їх у миску.
  6. У сковороду додайте трохи олії та обсмажте до готовності кабачки.
  7. З'єднайте цибулю, моркву та кабачки і дайте трохи охолонути.
  8. У цей час можна обробити помідори. Їх потрібно промити, нарізати дрібним кубиком і трохи протомити в сковороді, а потім додати до інших овочів.
  9. Коли інгредієнти для ікри охолонуть, потрібно перебити їх блендером або перекрутити через м'ясорубку.
  10. Потім покладіть ікру в каструлю і поставте на невеликий вогонь.
  11. Коли ікра закипить, до неї потрібно додати сіль, сахар, оцет, спеції та подрібнені часник і зелень.
  12. Після цього тушкуйте її 50 хвилин під кришкою, не забуваючи помішувати.
  13. Простерилізуйте банки будь-яким зручним способом, розкладіть готову ікру і закрийте кришками.
  14. Зберігати ікру з кабачків слід у прохолодному місці.

Рецепт кабачкової ікри на зиму з секретним інгредієнтом: смак оцінять навіть гурмани

Смачного!

Також пропонуємо рецепт вишні у власному соку, яку можна використовувати взимку для приготування різних десертів.

Популярні зараз

НБУ повідомив про вилучення з обігу купюр номіналом 500 грн з 1 серпня

Ввезення євроблях в Україну може впасти на 50%

У Міненергетики заявили про ринковий тариф на світло у 7,5 грн: коли зміниться вартість комунальної послуги

В Україні різко подорожчала оренда 1-кімнатних квартир: названо ціни на житло в областях